“Biserica cu ceas” din Tulcea

Biserica cu Ceas este una din cele mai importante obiective turistice din Tulcea, și implicit una din cele mai fascinante obiective religioase din Dobrogea.

Descoperă “Biserica cu ceas” din Tulcea

“Biserica cu ceas” din Tulcea

Biserica ortodoxă „Sf. Gheorghe”, Tulcea, numită „Biserica Bulgărească” sau „Biserica cu Ceas”

Între anii 1830-1840, la venirea primului val de colonişti bulgari din sudul Basarabiei, comunitatea nou constituită ridică o mică biserică din lemn, care va fi distrusă destul de repede de inundaţii (terenul corespunzând actualului Parc Piaţa Nouă era ocupat de un ghiol, şi zona dintre acesta şi faleză era frecvent lovită de inundaţii; nu a fost complet asanată decât în preajma Primului Război Mondial).

În anul 1857 se construieşte actualul edificiu al bisericii pentru comunitatea mărită de sosirea unui nou val de imigranţi, cu puţin înainte de războiul Crimeei. În curtea bisericii au fost construite doua şcoli – una între 1859-1862 (Gimnaziul Bulgăresc),  azi demolată, cealaltă între 1881-1882 (Şcoala Naţională Bulgară de fete), care mai există şi azi, la nord de biserică. Biserica a fost reparată şi consolidată în anul 1897. Pictura interioară datează din 1927.

Ce crezi despre aceste informatii despre Biserica cu ceas” din Tulcea ?

Ai de gând să o vizitezi atunci când o să vii cu noi să degusti adevăratele rețete unice precum Storceagul din Restaurantul nostru in aer liber, după o excursie în Deltă?

Noi te așteptăm! Numărul nostru dacă ai nelămuri este mereu deschis, mai ales pe WhatsApp comunicăm mult –

0760 474 738
Translate »