catedrala mare Tulcea

Dobrogea, Romania

Catedrala ortodoxă „Sf. Nicolae” din Tulcea

Unul din obiectivele turistice din Tulcea ce merită vizitate atunci când ati ales un sejur cu excursii in Delta Dunarii este să vizitati Catedrala ortodoxă „Sf. Nicolae” din Tulcea !

Catedrala ortodoxă „Sf. Nicolae” din Tulcea

catedrala mare Tulcea
catedrala mare Tulcea

Populaţia românească evacuată la Tulcea după Pacea de la Adrianopole (1829, prin care Delta era cedată Rusiei, şi în care se stipula ca teritoriul din dreapta braţului Sf. Gheorghe să rămână nelocuit „până la o depărtare de două ore de fluviu”) din actualele localităţi Nufăru, Beştepe, Mahmudia, Sarinasuf, Dunavăţ, şi stabiliţi definitiv în oraş, dar în principal beştepenii, ridică, între anii 1835-1845 (alte surse indică perioada 1846-1847), un mic lăcaş de cult din lemn, care s-a aflat în curtea actualei catedrale, spre nord.

Între anii 1862-1865 (alte surse indică anii 1865-1868) se ridică, lângă cea amintită, construcţia care se păstrează până astăzi, fiind primul edificiu creştin din Tulcea acelei perioade căreia i s-a permis, prin iradea (autorizaţie) emisă de sultan, să-şi înalţe turle pe corpul bisericii. (În interiorul Imperiului Otoman bisericile cu turle, susceptibile a fi mai înalte decât minaretele geamiilor şi moscheilor, erau excepţii confirmate de autorizaţii speciale emise de cancelaria sultanului; de aceea celelalte biserici ridicate în Tulcea în acea perioada au, în general turnuri-clopotniţă adaugate fie mai târziu, fie construite în preajma Războiului de Independenţă).  În curtea bisericii a funcţionat o şcoală care s-a numit, între anii 1865-1878, „Şcoala Primară Română”, organizată de membrii parohiei.

Clădirea sa a fost distrusă  în timpul Primului Război Mondial. Pictura interioară aparţine pictorului Marinescu şi datează din 1905.

Ce crezi despre aceste informatii despre Catedrala ortodoxă „Sf. Nicolae” din Tulcea ?

Ai de gând să o vizitezi atunci când o să vii cu noi să degusti adevăratele rețete unice precum Storceagul din Restaurantul nostru in aer liber, după o excursie în Deltă?

Noi te așteptăm! Numărul nostru dacă ai nelămuri este mereu deschis, mai ales pe WhatsApp comunicăm mult –

Trimite asta mai departe!
excursii-in-delta-dunarii-ro-nautic-tour-nearchus-nautic-tour-boat-trips-scaled

Descoperă Dobrogea într-un mod unic și palpitant alături de clubul Nearchus!

Te poți înscrie gratuit în clubul nostru și vei primi un newsletter plin de surprize plăcute: articole captivante, promoții atractive și sfaturi de călătorie prețioase, toate livrate direct în inboxul tău. Prin intermediul acestui newsletter, vei fi mereu la curent cu cele mai recente noutăți și vei avea acces la informații utile pentru a-ți planifica călătoriile în Dobrogea.Prin înscrierea în newsletter-ul nostru, confirmi că ești de acord cu politica noastră de confidențialitate, care este disponibilă în subsolul paginii. 

Respectăm și protejăm confidențialitatea datelor tale personale și le folosim doar în scopul de a te ajuta să ai o experiență de călătorie minunată.Dacă la un moment dat simți că nu mai dorești să primești newsletter-ul nostru, te poți dezabona fără nicio problemă.

 Cu toate acestea, suntem convinși că vei aprecia informațiile și ofertele pe care le vei găsi în clubul Discover Dobrogea.

Alătură-te nouă și fii pregătit/pregătită să descoperi frumusețea și farmecul autentic al Dobrogei!

Etichete: Catedrala ortodoxă „Sf. Nicolae” din Tulcea, dobrogea, obiective din dobrogea

Leave the first comment

CUPRINS Articol
Translate »

Vrei mai Mult?

Abonează-te și primesti 5% reducere!

Click here for more information about the Danube Delta

Treceti adresa de email mai jos!

eBook gratuit ⇓

Ce e Necesar in Delta Dunärii

Treceti adresa de email mai jos!

Call Now Button