Plaja gura portitei cu Sejur Delta Dunarii nautictour

Excursii de 1 zi In Delta Dunarii

Plaja SULINA ✅Obiective Turistice in excursii in Delta Dunarii

Esti curios ce obiective turistice Sulina are pentru tine? Vrei Cazare lângă plajă Sulina?️?

Atunci acest articol este pentru tine! Dacă cauti cazare Sulina, atunci citeste ACEST articol!

Sulina are plaje curate si linistite, unde poti găsi cazare lângă plajă. Probabil nici nu stiai ca la multe plaje nisipul este mai fin ca in Mamaia. Dacă nu ne crezi, vezi ACEST articol pe ProTV!

Hai sa incepem să aflaăm mai multe despre plaja sulina!

Plaja Sulina in Delta Dunarii
Plaja Sulina in Delta Dunarii

Plaja Sulina – Un Refugiu Modern și Discret

Plaja Sulina este aflata la doar 3 km de oraș.

Asta inseamnă că în 20 de minute…poți deja să faci plajă.

Există și multe maxi-taxiuri ce te pot duce pe acest drum pietruit dacăvrei o vacanță și pentru picioarele tale.

Revenind la această plajă din Sulina, este un refugiu modern și discret pentru iubitorii de soare și mare. Recent renovata, plaja oferă o experiență de neuitat cu nisipul fin și apele cristaline ale Marii Negre.

Calea  catre plaja Sulina, cu nisip si marea Neagra
Calea catre plaja Sulina, cu nisip si marea Neagra

Dotări moderne și Confortabile

În plaja Sulina recent s-au investit bani seriosi și oferă acum dotări moderne și confortabile, inclusiv dușuri, un teren de joacă pentru copii, precum și o ciclodromă. Acestea fac din plajă un loc perfect pentru familii și grupuri de prieteni care își doresc să petreacă o zi relaxantă în natură.

Restaurant amplasat pe nisip la Plaja Sulina / rESTAURANT ON THE SULINA BEACH
Restaurant amplasat pe nisip la Plaja Sulina / rESTAURANT ON THE SULINA BEACH

Restaurantele Discrete

Pentru cei care își doresc să se bucure de o masă delicioasă înconjurați de frumusețea naturii, plaja Sulina oferă restaurante discrete și confortabile. Aici, turiștii pot savura preparate tradiționale din Delta Dunării, precum și preparate internaționale, în timp ce se bucură de vederile impresionante ale Marii Negre.

Apropo de storceag și alte retete traditionale, dacă vrei o experiență autentică, dacă alegi o excursie in Delta Dunarii cu noi poți savura preparate traditionale in restaurantul nostru, unde poti manca cât poți!

Da, ai citit bine!

Dupa o excursie scurta (2-4 ore) poti veni la noi la restaurant si mănânci cât poți, pentru o suma modică (60 de lei).

Mancare traditionala d peste din croaziera delta dunarii
Mancare traditionala d peste din croaziera delta dunarii

Inainte de a merge la plaja Sulina, hai in excursie cu Nearchus!

Hai sa vorbim!

Revenind la Sulina si la plaja din Sulina, un alt avantaj demn de mentionat este…

Accesibilitate Ușoară

Plaja Sulina este accesibilă cu ușurință, fiind situată la numai 3 km de oraș și poate fi ajunsă pe jos în aproximativ 20 de minute sau cu un maxi-taxi. Aceasta face ca plaja să fie o opțiune perfectă pentru cei care își doresc să se bucure de soare și mare fără a fi nevoiți să se îndepărteze prea mult de oraș.

Vă invităm să descoperiți frumusețea și liniștea plajei Sulina cu Nearchus Nautictour. Vă promitem o experiență de neuitat în acest refugiu modern și discret, înconjurat de frumusețea Marii Negre.

3 Plimbare cu barca in Delta Excursii de 1 zi NauticTour.ro Plimbare cu barca in Delta Excursii de 1 zi NauticTour.ro Plimbare cu barca in Delta Excursii de 1 zi NauticTour
Plimbare cu barca in Delta Excursii de 1 zi NauticTour.ro

Ce obiective turistice sunt in Sulina?

Sulina reprezintă un punct de întalnire la zeci de popoare, de peste 1300 de ani.

În anii săi de glorie, Sulina reprezenta gazda a peste 24, poate chiar 32 de popoare de culturi și identități diferite! De aceea există mai multe obiective turistice în Sulina de care ar trebui să știi.

Un asemenea obiectiv turistic important este des cerut de turistii ce vor să descopere delta Dunării cu NauticTour, de aceeea si traseele noastre includ excursii de o zi catre Sulina!

Ce sa vizitezi in Delta Dunarii- locuri de vizitat in Delta Dunarii alaturi de nauticTour- vedere de sus obiective
Sulina- Obiective turistice si ce sa vizitezi in Sulina ,vazuta de sus aici cu blocuri si constructii

Am pregătit pentru tine și ACEST articol cu cele mai bune pensiuni, hoteluri si restaurante din Sulina dacă dorești un sejur de vis in Delta Dunarii.

Sulina este singurul ORAS din Delta Dunarii!

Multă lume nu știe dar Sulina este singurul oraș din Delta Dunării. Are o altitudine medie de doar 4 metrii deasupra nivelului apei și nu poate fi vizitat decât pe calea apei.

Adică nu sunt drumuri care să ajungă la Sulina, de aceea multi turiști ce vor să descopere Sulina si alte obiective turistice din zonă aleg să își lase mașina la Mahmudia, și apoi să aleagă o excursie de o zi cu barca cu noi.

Gura portitei 6 bali de romania sejur delta dunarii cu nearchus nautictour
Gura portitei 6 bali de romania sejur delta dunarii cu nearchus nautictour

Cat costa o excursie de o zi către Sulina?

Preturile noastre pentru excursii in Delta Dunarii incep de la 100 de RON. Oferim și gratuitate pentru copii sub 7 ani, dar și reduceri pentru grupuri. De aceea, cel mai bun mod de a obtine pretul final dar si recomandari de pensiuni din Delta Dunarii este să îl sunati pe Căpitanul Ionut la numarul de telefon 0760 474 738 puteti ca să aflați toate informatiile necesare pentru un sejur plăcut in Delta Dunării. Poti citi aici si despre cazarea recomandata de noi, are peste 1000 de recenzii de 4-5 stele!

Si ca sa vezi că esti pe mâini bune, hai să vezi ce recenzii au lăsat turiștii nostrii pe care i-am dus la plaja Sulina / in alte excursii peste tot in Delta Dunarii.

Revenind la pret, pretul in general pentru excursiile de o zi in Sulina este de 180 de RON/ persoană.

Dacă ti se pare mult, ar trebui să știi că Delta Dunării este imensă, si creste an de an cu 40 de m minim, deci transportul nu este așa de simplu cum pare.

Revenind la plaja sulina si la obiectivele de vizitat din acest oras, in Sulina există mărturii legendare !

Am scris un articol separat despre povestile din Sulina- CLICK AICI!

Si ca sa aflii si alte locuri de vizitat din Delta Dunarii, pe langa plaja Sulina, te invit să te uti la noi pe blog despre cele mai recente articole publicate de noi, nu doar in Delta Dunarii!

Cronicile bizantine menționează că flota grecească a trecut pe aici în cadrul expedițiilor de apărare împotriva Bulgarilor, premergătoare bătăliei de la Ongal (anul 680).[6]

Așadar, acest obiectiv turistic are peste 1300 de ani de istorie.

Danube Delta Sulina beaches by NauticTour- cazare langa plaja Sulina
Danube Delta Sulina beaches by NauticTour- cazare langa plaja Sulina

Delta Dunării este un loc de basm,unde găsești ”Cel mai nou pământ Românesc”(Insula Sahalin) dar în același timp și ”cel mai vechi pământ Românesc”(Munții Măcin).

Este un sentiment unicdescoperi Delta Dunării, iar excursiile cu barca pe care le organizăm îți permit să vezi spectacolul naturii, printre nuferii galbeni si albi ce decorează rezervatia.

Cum ajung la Sulina?

Vacanta in dElta dunarii cu  Obiective turistice Sulina
Vacanta in dElta dunarii cu Obiective turistice Sulina

Cum ajungeti la obiectivele turistice de la Sulina?

Ei bine, există mai multe căi de a face acest lucru.

Prima recomandare ar fi să sunati la numărul tel:0760 474 738 și să mergeti din Mahmudia cu echipa noastră. Există multe avantaje, de la mâncarea foarte bună la Casa Teo din Mahmudia, singurul restaurant deschis tot timpul anului, Asta inseamnă ca au o mâncare de pește foarte bună!

De asemenea, put la faptul că puteti găsi și loc de parcare.

Turiștii ce vin în croaziere cu noi știu că urmează să descopere un loc unic, și sunt mereu pregătiti cu aparatul foto!

Pentru iubitorii de natură, Delta Dunării reprezintă o vacanță în Rai.

Ei pot admira dansul stolurilor de păsări de care au auzit ( pelicani, egrete, chair și faimoșii cormorani), căci flora creează peisaje de vis.

cropped 3 Plimbare cu barca in Delta Excursii de 1 zi NauticTour.ro Plimbare cu barca in Delta Excursii de 1 zi NauticTour.ro Plimbare cu barca in Delta Excursii de 1 zi NauticTour
cropped 3 Plimbare cu barca in Delta Excursii de 1 zi NauticTour.ro Plimbare cu barca in Delta Excursii de 1 zi NauticTour.ro Plimbare cu barca in Delta Excursii de 1 zi NauticTour

A doua posibilitate este să plecati spre Sulina din Tulcea cu Navrom.

Vă recomandăm in materie de mâncare delicioasă Restaurantul Marianul (telefon +40240531876 ).

In materie de transport, mai puteti alege să plecati din Mahmudia.

Puteti lasa masina, savura o ciorbă de pește la Casa Teo Mahmudia și apoi să luați o călătorie cu Nearchus NauticTour până la Sulina cu o excursie de o zi.

Debarcarea se face în portul Sulina care este chiar pe faleza orașului, astfel că se ia contact imediat cu zona de promenadă a orașului Sulina!

vedere de sus obiective turistice Sulina locuri de vizitat Sulina plaje si cazare langa plaja
vedere de sus obiective turistice Sulina locuri de vizitat Sulina plaje si cazare langa plaja

Scurt Istoric Sulina

– Prima localizare istorică datează din 1327 în hărțile medievale ale lui Pietro Visconti.

– Prin secolul XVIII se construiește primul far și primele clădiri administrative sub imblodul comandanților de nave, care aveau nevoie de orientare în acest tărâm schimbător.

– În jurul anului 1820 înflorește activitatea de piraterie în zonă a vaselor aflate la ancoră sau în dificultatea de a intra în port.

– După anul 1840 urmează perioada de glorie a orașului, la Convenția de la Sannkt Petersburg , o convenție ruso-austriacă, Sulina este declarat port fluvio-maritim independent.

– După războiul din Crimeea, la Vonvenția de la Paris din 1856 se pun bazele unei organizații care va asigura navigația pe Dunăre până la portul Brăila. Această organizație se va numi Comisia Europeană a Dunării și va avea timp de 82 de ani sediul în Sulina. Din această comisie făceau parte Rusia, Turcia, Austria, Franța, Anglia, Prusia, Sardinia.

– În anul 1939 orașul își pierde statutul de independență în urma reducerii prerogativelor Comisiei Europene a Dunării și revine României.

Ce OBIECTIVE TURISTICE sunt în Sulina?

Faleza orasului Sulina- Obiectiv turistic Sulina-: Loc de vizitat în vacanță in Delta Dunarii

Faleza orasului Sulina este un obiectiv turistic deoarece Iei contact cu ea prima dată când intri în oraș. E întinsă pe circa 3 kilometrii dealungul Dunării, are câteva restaurante bune cu specific pescăresc.

Vapoare de tot felul ancorate în port și bărcile localnicilor. În capătul din dreapta este uzina de apă construită de regina Olandei, iar în capătul din stânga este Clădirea Comisiei Europene a Dunării.

Tot pe faleză veți întâlni și casa celebrului Jean Bart, în fapt un căpitan abl portului pe numele lui Eugeniu P. Botez care în scrierile lui denumea orașul Europolis.

faleza orasului sulina cu cazare langa plaja si nisip fin ce are biserici si blocuri
faleza orasului sulina cu cazare langa plaja si nisip fin ce are biserici si blocuri

Cimitirul din Sulina- Obiectiv turistic Sulina Unic în lume și loc de vizitat în vacanță

Cum am spus mai sus, există peste 24 de naționalități în Sulina, si de aceea primul obiectiv turistic din Sulina pe care îl recomandăm este Cimitirul din Sulina!

Cimitirul acesta este un loc unic în Europa dar și în lume.

De ce?

Deoarece există aici oameni din toate colturile lumii: De la înalți funcționari ai Comisiei Europene a Dunării, danezul Magnusen – inginer-șef al lucrărilor din Sulina, inginerul Carl Kühl, un cuplu tânăr îndrăgostit – o prințesă și-un prinț grec de demult, dar și mulți oameni ai apelor.

Există foarte multe nume de legendă pe care le putem menționa, dar ai rămâne fără baterie la telefon!

Sunt și nume exotice, cu povești amplificate în legendă.

Cimitirul Cosmopolit Sulina- un mare obiectiv turistic din delta dunarii si loc de vizitat
Cimitirul Cosmopolit Sulina- un mare obiectiv turistic din delta dunarii si loc de vizitat

Credit- ValentinManus, wikipedia

Nu uita ca poti afla mai multe povesti din Sulina AICI

Si am scris mai multe despre acest cimitir istoric AICI- Stiai ca aici este unde este ingropat singurul pirat recunoscut la nivel european)

Farul din Sulina- -Unul din cele mai importante obiective turistice sulina

La obiective turistice, Sulina nu este deloc săracă!

Farul din Sulina reprezintă un alt obiectiv turstic pe care trebuie să îl vezi. Trebuie să știi că acest obiectiv turistic a devenit între timp muzeu.

Ce mai trebuie să știi despre acest loc de vizitat în Delta Dunării este că a fost construit între anii 1869 – 1870.

Are așadar peste 150 de ani și reprezintă o realizare arhitecturală, deoarece are o înălțime de peste 17,34 metrii și are o formă tronconică.

Gândește-te că Sulina nu poate fi accesată decât cu barca, deci materialele de construcție și alte lipsuri au fost provocări pentru constructori.

Ceea ce multă lume nu știe despre acest obiectiv turistic din Delta Dunării este că a fost cabinetul de lucru al lui Eugeniu Botez, cunoscut sub pseudonimul literar Jean Bart.

De asemenea, Farul din Sulina reprezintă și locul unde Comisia Europeană a Dunării are o sală dedicată. Dacă te intrebi despre acest obiectiv turistic din Delta Dunării are legătură cu fondurile europene, te inseli amarnic!

Farul din Sulina a reprezintă un punct pentru Comisia Europeană a Dunării ce a fost constituit în urma Tratatului de la Paris din 30 martie 1856.

Sulina- singurul oras din Delta Dunării si un important obiectiv turistic. Este un minunat loc de vizitat cu familia!
Sulina- singurul oras din Delta Dunării si un important obiectiv turistic. Este un minunat loc de vizitat cu familia!

Farul este încă funcțional, fascicolele de lumină fiind vizibile de la 20 de mile marine.

Pe timp de ceață, sunetul sirenei farului poate fi auzit și de la Costinești!

Acesta este unul din cele mai importante obiective turistice sulina, dar Sulina are mai multe faruri de care le poti vizita intr-un sejur in Delta Dunarii, poate cazat chiar lângă plaja din Sulina!

FARUL_COMISIEI_EUROPENE_din_orasul_SULINA,_ROMANIA_(1870)-obiectiv turistic in delta dunarii si loc de vizitat in Sulina
FARUL_COMISIEI_EUROPENE_din_orasul_SULINA,ROMANIA(1870)-obiectiv turistic in delta dunarii si loc de vizitat in Sulina

Credit:Marcel Tudor Wikipedia

Scara interioara a farului din Sulina, unul din cele mai importante  Obiective turistice Sulina
Scara interioara a farului din Sulina, unul din cele mai importante Obiective turistice Sulina

Credit-Dora Domsa

Plajele din Sulina- -Unul din cele mai importante obiective turistice din sulina

Sulina reprezintă un loc de vizitat și pentru turiștii ce doresc ca să meargă la plajă!

 Obiective turistice Sulina sunt si plajele sale curate si linistite
Obiective turistice Sulina sunt si plajele sale curate si linistite

Plajele din Sulina au un nisip foarte asemănător ca și mărime și textură cu cel din Mamaia.

Dar spre deosebire de Mamaia, plajele din Sulina sunt mult mai liniștite, nu sunt aglomerate și reprezintă un principal loc de vizitat pe care ni-l cer turiștii noștrii. De aceea l-am trecut mai sus primul în materie de trasee în Delta Dunării!

De asemenea, pasionații de nudism/bronzat uniform se bucură de aceast obiectiv turistic din Delta Dunării deoarece este o alternativă la plajele mai celebre.

Plaja, în mare parte nu este amenajată, ceea ce îi oferă un aspect virgin. Este o alternativă la stațiunea Vama Veche.

Acestea reprezintă unele din principalele obiective turistice din Sulina, in Delta Dunării.

Dacă esti interesat de acest obiectiv turistic din Delta Dunării, hai să vezi mai multe fotografii !

Cazare Sulina lângă plajă

Știai că Plaja Sulina are certificate internațională, odată cu primirea premiului QualityCoast Award – categoria Aur?

De aceea îți recomandăm să te uiți de cazare lângă aceste obiective turistice din Sulina

Nu doar că la Sulina ai plajă, dar spuneam mai sus că Sulina are un nisip neasteptat de fin!

Majoritatea turistilor pe care ii aducem in Delta Dunării spun că ar da oricând plajele din Constanta pe cele din Tulcea.

Sulina este un mic oraș stațiune de pe litoralul românesc. Orașul a câștigat popularitate pentru plaja curată, nisipul fin și prețurile mici.

Una dintre cele mai bune calități ale Sulinei este apropierea de plajă. Orașul are o panoramă frumoasă asupra Mării Negre, cu apele sale albastre și nisip alb.

Puteți găsi cazare în Sulina lângă plajă, pentru confortul dumneavoastră. Noi recomandăm să folositi formularele de la Booking ca să vedeti exact cele mai bune pensiuni…Si sugerăm să descoperiti cele mai bune pensiuni pe care le recomandăm AICI!

plaje-sulina-locuri-de-vizitat-in-sulina-obiective-turistice-delta-dunarii-1-1 cazare sulina langa plaja la preturi mici
cazare sulina langa plaja la preturi mici

Orasul este situat la vest de Constanta, este considerata una dintre cele mai importante statiuni turistice de la Marea Neagra romaneasca. Orașul Sulina a devenit un important obiectiv turistic și pentru că a câștigat popularitate pentru curățenia sa.

Marea Sulinei este puțin adâncă și este unul dintre cele mai populare locuri pentru copii, având o mulțime de plaje cu nisip, cu câteva stânci mici.

Sulina este formată din orașul principal, stațiunea de plajă și satul de pescari Albeni.

Fostul Palat al Comisiei Europene a Dunării- -Unul din cele mai importante obiective turistice sulina

Această clădire este construită în stilul neoclasic și reprezintă unul din cele mai importante obiective de vizitat din Sulina.

Este de asemenea și principala clădire și loc de vizitat din Sulina!

Acest loc de vizitat din Sulina are o istorie fascinantă- A fost Căpitănia Portului Sulina, Casa de bani a Trezoreriei D.D.M și în timpul celui de-al doilea război mondial, a fost Comandamentul Militar German.

 Fostul Palat al Comisiei Europene a Dunării  a fost Căpitănia Portului Sulina si e unul din Locurile de vizitat si obiectivele turistice din Sulina
Fostul Palat al Comisiei Europene a Dunării a fost Căpitănia Portului Sulina si e unul din Locurile de vizitat si obiectivele turistice din Sulina

Credit- Wikipedia

Turnul de apă din Sulina- -Unul din cele mai importante obiective turistice Sulina

Turnul de apă din Sulina este un alt obiectiv turistic din Delta Dunării pe care nu vrei să îl ratezi!

Știai că acest obiectiv turistic vizitat anual de mii de turiști a fost construit de către Regina Olandei în 1897?

Știai că încă funcționează și astăzi?

Ei bine, Sulina este un oraș plin de suprize și de istorii delicioase ascunse la tot pasul!

Hai să aflii mai multe de acest obiectiv turistic din Delta Dunării !

In anul 1897 ,regina Wilhelmina a Olandei a venit in vizita la Sulina.Se spune ca facand aceasta vizita,a cerut un pahar cu apa si i s-a dat apa din Dunare.Afland de acest lucru, ca locuitorii orasului beau apa direct din Dunare ,a donat o suma mare de bani pentru demararea lucrarilor de constructie la o uzina de apa.
De asemenea,Comisiunea Europeana a Dunarii(C.E.D.) ,a contribuit cu 600.000 de franci de aur pentru realizarea construcției și a rețelei de conducte de alimentare cu apa. Serviciul Sanitar din Sulina,a platit inginerului E.Jebens 15.000 lei penru realizarea proiectului.
Uzina de apa funcționează și in prezent,instalațiile sale fiind modernizate de-a lungul timpului,iar turnul de apa precum și clădirile aferente acestuia si-au pastrat forma arhitecturala initiala,in urma reparațiilor efectuate de-a lungul timpului, în special după cele doua războaie mondiale, cand au suferit avarii.

Vezi galeria cu Uzina de Apă- Turnul de Apă din Sulina -Obiectiv turistic important din Sulina!

Credit – Monografia Orasului Sulina

Stiai că Sulina este orasul celor 4 faruri?

Există foarte multe locuri de vizitat în Sulina Delta Dunării..

Așs că hai să continuăm aceată listă cu alte 4 obiective turistice din Sulina ( Delta Dunării ) ce au valoare istorică!

Au fost construite pentru a ajuta marinarii să navigheze lângă coastă, indicând potențiale pericole de navigație.

Mai sus ti-am prezentat primul far , si anume Farul Vechi din Sulina.

Celelalte faruri ce sunt locuri de vizitat in Sulina sunt

-> Farul de pe barajul de nord este circular și din metal greu.

farul nordic ,vechi din sulina- obiectiv turistic in delta dunarii si loc de vizitat
farul nordic ,vechi din sulina- obiectiv turistic in delta dunarii si loc de vizitat

Credit- Trecator.ro

Acest obiectiv turistic din Sulina Delta Dunării a fost realizat in 1887. Are 13,7 metri înălțime, adică 45 de picioare, unitatea de măsură a celor ce l-au construit și difuzează semnale optice pe 8 mile marine, fiind o adevarata „faclie a vietii”, indispensabila tuturor vaselor care intrau sau ieseau de pe bratul Sulina. 

-> Farul de pe digul de sud. Are o înălțime de 11,6 metri și este construit din metal ușor. În 1960, a fost reinstalat pe soclu pentru a da autenticitate peisajului de altădată, când era acolo gura Canalului Sulina.

-> Farul din capătul digului de sud al gurii Canalului Sulina este un alt obiectiv turistic din Delta Dunării pe care trebuie să îl vizitezi !

Are 48 de metri înălțime și lumina sa poate fi văzută de la o distanță de 19 mile marine.

Este un reper important pentru navigatori, nu doar pentru cei interesati de obiectivele turistice din Sulina (Delta Dunarii).

noul far de la sulina- loc de vazut in delta Dunarii
noul far de la sulina- loc de vazut in delta Dunarii

Biserica Sf. Alexandru și Sf. Nicolae- ..::.. obiective turistice sulina ..::.. Cazare langă plajă Sulina

Biserica Sf. Alexandru și Sf. Nicolae obiectiv turistic delta dunarii loc de viziat
Biserica Sf. Alexandru și Sf. Nicolae obiectiv turistic delta dunarii loc de viziat

Acest obiectiv turistic din Sulina este de neratat datorită faptului că este extrem de impresionant pentru un oras așa de cosmopolit.

În actul de fundaţie se spune: „Începutu-s-a acest dumnezeiesc lăcaş cu hramul Sf. Ierarh Nicolae şi Sf. Alexandru, patronul zilei de 30 august, când oastea română la 1877 a mărturisit pe câmpul de luptă vechi virtuţi străbune, astăzi 31 octombrie 1910, într-al 45-lea an de domnie al Măriei Sale Regele Carol I şi al soţiei sale, Maria Sa Regina Elisabeta”.

începută în anul 1882 și reconstruită la măreția de acum cu ajutorul casei regale în anul 1910. Ea se găsește pe strada 1 nr.200, în fapt chiar pe faleză și este o construcție impunătoare în stilul clasic neoromânesc. Un aspect interesant este faptul că tabla de cupru ce acoperă biserică este adusă de la Londra.

Biserica romano-catolică Sfântul Nicolae ..::.. obiective turistice sulina- Cazare langă plajă Sulina

Biserica romano-catolică Sfântul Nicolae, care se remarcă prin clopotnița cu 3 clopote la vedere.

Aici a slujit superiorul iezuiților din România până la arestarea sa de către comuniști în anul 1949.

Construcția se remarcă prin stilul italian arhitectonic, fiind rezultatul efortului financiar al italienilor care locuiau aici. În interior se remarcă 14 picturi ce reprezintă ”Drumul Crucii”.

Biserica catolica obiective turistice Sulina locuri de vizitat Sulina plaje si cazare langa plaja
Biserica catolica obiective turistice Sulina locuri de vizitat Sulina plaje si cazare langa plaja

Biserica Grecească Sfântul Nicolae ..::.. obiective turistice sulina- Cazare langă plajă Sulina

Construcția începe în anul 1866 de către grecii din oraş, cu firman de la sultanul Abdul Azis.

Biserica este finalizată un an mai târziu, cum o mărturiseşte placa de marmură de pe frontispiciul intrării. După al Doilea Război Mondial, majoritatea membrilor ai comunităţii greceşti au emigrat în țara de origine, din cauza regimului comunist de inspirație sovietică.

Datorită acestor motive, biserica a fost donată românilor în jurul anilor 70, cum s-a întâmplat și cu alte locașe de cult din Dobrogea.

Aici există o faimoasă icoană „Myrtidiotissa“,  acoperită de turci, care se spune că se temeau de ea. Ea are o istorie aparte, fiind descoperită de un păstor într-un arbore de mir în insula grecească Kitera.

Biserica greceasca Sulina obiective turistice Sulina locuri de vizitat Sulina plaje si cazare langa plaja.jpg
Biserica greceasca Sulina obiective turistice Sulina locuri de vizitat Sulina plaje si cazare langa plaja.jpg

Traseele noastre ce includ Sulina ..::.. obiective turistice sulina

Excursiile noastre in Delta Dunării sunt pentru toti cei interesati de a descoperi frumusetea Deltei.

Dacă iți planifici o călătorie la Sulina, te invităm să ne contactezi la numărul de telefon tel:0760 474 738 ca să stabilim mai multe detalii despre cum poti vizita locurile minunate din Deltă!

Trasee Excursii de 1 zi Excursii in Delta Dunarii
Trasee Excursii de 1 zi Excursii in Delta Dunarii

VREI Cazare la SUlina?

Dacă vrei să descoperi Delta Dunării și Sulina iți surâde, atunci trebuie să aflii mai multe despre ce cazare Sulina are pregătită pentru tine!

În materie de cazare în Delta Dunării, poți fie să analizezi tu în parte fiecare pensiune și restaurant, sau poți ca să lași experiența altor turiști să te îndrume spre cele mai bune pensiuni pentru cazare in Sulina și să te bucuri de cele mai bune restaurante pe care Sulina le oferă!

Your selected template is empty.
Trimite asta mai departe!
excursii-in-delta-dunarii-ro-nautic-tour-nearchus-nautic-tour-boat-trips-scaled

Descoperă Dobrogea într-un mod unic și palpitant alături de clubul Nearchus!

Te poți înscrie gratuit în clubul nostru și vei primi un newsletter plin de surprize plăcute: articole captivante, promoții atractive și sfaturi de călătorie prețioase, toate livrate direct în inboxul tău. Prin intermediul acestui newsletter, vei fi mereu la curent cu cele mai recente noutăți și vei avea acces la informații utile pentru a-ți planifica călătoriile în Dobrogea.Prin înscrierea în newsletter-ul nostru, confirmi că ești de acord cu politica noastră de confidențialitate, care este disponibilă în subsolul paginii. 

Respectăm și protejăm confidențialitatea datelor tale personale și le folosim doar în scopul de a te ajuta să ai o experiență de călătorie minunată.Dacă la un moment dat simți că nu mai dorești să primești newsletter-ul nostru, te poți dezabona fără nicio problemă.

 Cu toate acestea, suntem convinși că vei aprecia informațiile și ofertele pe care le vei găsi în clubul Discover Dobrogea.

Alătură-te nouă și fii pregătit/pregătită să descoperi frumusețea și farmecul autentic al Dobrogei!

Etichete: locuri de vizitat, obiective turistice, Sulina

Leave the first comment

CUPRINS Articol
Translate »

Vrei mai Mult?

Abonează-te și primesti 5% reducere!

Click here for more information about the Danube Delta

Treceti adresa de email mai jos!

eBook gratuit ⇓

Ce e Necesar in Delta Dunärii

Treceti adresa de email mai jos!

Call Now Button