PHOTO 2022 01 24 17 47 24 2022 02 17 10 17 52

Dobrogea

Temperaturi anuale in JUDETUL TULCEA 

Dobrogea este una din cele mai frumoase regiuni din Romania cand vorbim de obiective turistice WOW, precum am arătat in josul acestei pagini despre excursii in Delta Dunarii.

Dar să vorbim un pic despre

temperaturi anuale in JUDETUL TULCEA

Temperatura medie anuală este slab diferenţiată în perimetrul judeţului Tulcea, oscilând între 10,7° la Babadag şi 11,1°C la Isaccea.

         Temperatura maximă absolută (39.5°C) s-a înregistrat la staţia meteorologică Mircea Vodă (20 august 1945), iar minima absolută (-26.8°C) la Tulcea (24 ianuarie 1942).

         Precipitaţiile medii anuale însumează cantităţi cuprinse între 359 mm la Sulina (cele mai mici din ţară) şi 445 mm la Isaccea. Vânturile predominante bat cu o frecvenţă mai mare dinspre NE (18,3%), urmate de cele dinspre NV (17,1%), E (15,2%) şi N (13,1%), cu viteze medii anuale cuprinse între 0,8 şi 5,3 m/s.

         În timpul verii, în condiţii de stabilitate atmosferică, se manifestă o circulaţie termică locală a aerului, sub forma brizei de mare (ziua) şi brizei de uscat (noaptea), care se resimte la o distanţă de 10-15 km spre interiorul uscatului.

Clima este temperată, cu un pronunţat caracter continental, manifestat prin veri călduroase, ierni reci, marcate adesea de viscole, amplitudini mari de temperatură (66,3°C) şi prin precipitaţii reduse.

         Zona litoral-maritimă a judeţului Tulcea se caracterizează printr-un climat mai blând, cu veri a căror căldură este atenuată de briza răcoroasă a Mării Negre şi ierni cu temperaturi nu prea coborâte (media termică a lunii celei mai reci, la Sulina, este de -0,6°C).

De asemenea, nu uita ca sa aflii mai multe despre obiectivele turistice din Dobrogea in sectiunea noastra de noutati!

PHOTO 2022 01 24 17 47 24 2022 02 17 10 17 52

Acum că stii mai multe despre ce – temperaturi anuale sunt in Judetul Tulcea, te invit să aflii de ce majoritatea turistilor nostrii aleg sa vina an de an in Delta Dunarii alaturi de noi si nu se plicitsesc…

De ce avem doar recenzii de 5 stele pentru excursiile noastre si ce sejur este potrivit pentru tine!

Storceag de peste cu lemne facut in aer liber de echipa de excursii delta nearchus NauticTour mahmudia 3
Storceag de peste cu lemne facut in aer liber de echipa de excursii delta nearchus NauticTour mahmudia 3

Ai de gând să o vizitezi atunci când o să vii cu noi să degusti adevăratele rețete unice precum Storceagul din Restaurantul nostru in aer liber, după o excursie în Deltă?

Noi te așteptăm! Numărul nostru dacă ai nelămuri este mereu deschis, mai ales pe WhatsApp comunicăm mult –

Trimite asta mai departe!
excursii-in-delta-dunarii-ro-nautic-tour-nearchus-nautic-tour-boat-trips-scaled

Descoperă Dobrogea într-un mod unic și palpitant alături de clubul Nearchus!

Te poți înscrie gratuit în clubul nostru și vei primi un newsletter plin de surprize plăcute: articole captivante, promoții atractive și sfaturi de călătorie prețioase, toate livrate direct în inboxul tău. Prin intermediul acestui newsletter, vei fi mereu la curent cu cele mai recente noutăți și vei avea acces la informații utile pentru a-ți planifica călătoriile în Dobrogea.Prin înscrierea în newsletter-ul nostru, confirmi că ești de acord cu politica noastră de confidențialitate, care este disponibilă în subsolul paginii. 

Respectăm și protejăm confidențialitatea datelor tale personale și le folosim doar în scopul de a te ajuta să ai o experiență de călătorie minunată.Dacă la un moment dat simți că nu mai dorești să primești newsletter-ul nostru, te poți dezabona fără nicio problemă.

 Cu toate acestea, suntem convinși că vei aprecia informațiile și ofertele pe care le vei găsi în clubul Discover Dobrogea.

Alătură-te nouă și fii pregătit/pregătită să descoperi frumusețea și farmecul autentic al Dobrogei!

Etichete: dobrogea, Vacanta in Delta Dunarii

Leave the first comment

CUPRINS Articol
Translate »

Vrei mai Mult?

Abonează-te și primesti 5% reducere!

Click here for more information about the Danube Delta

Treceti adresa de email mai jos!

eBook gratuit ⇓

Ce e Necesar in Delta Dunärii

Treceti adresa de email mai jos!

Call Now Button